donderdag 25 juni 2015

Rabarbertaart

Laatst zat ik bij de kapper en kwam ik dit recept tegen,
ik denk in de Margriet.....
Met veel rabarber in de moestuin altijd handig.
Stijn was toen thuis met zijn hersenschudding en verveelde zich.....
mooi moment op het recept uit te proberen.

Nodig:
* 160 g zachte boter of margarine *
 125 g suiker * 1 el vanillesuiker *
4 eieren,gesplitst * 200 g zelfrijzend
bakmeel * 40 g maizena * 160 ml
karnemelk * 450 g rabarberstelen *
1 tl citroensap * 1 mespunt zout *
180 g poedersuiker * 60 g gemalen
amandelen

Verwarm de oven voor op 180º C.
Vet de springvorm van 24 cm Ø in 
en bekleed hem met bakpapier.

 Splits de eieren.
 Klop de boter met alle suiker romig...
 en mix de eieren erdoor.
 Proef het mengsel !
 -grapje- 

 Zeef het bakmeel met de maizena....
 en roer het, afgewisseld met de karnemelk
door de botermassa.
 Schep het beslag in de vorm, strijk het glad
en bak in de oven in  ± 30 min. gaar en goudbruin.

Laat de taart afkoelen.
Schakel de oventemperatuur terug naar 160º C.

 Pak de rabarberstengels....
 schil ze eventueel licht met een dunschiller...
 en snijd de stengels in stukjes van 2 cm.

 Klop de eiwitten met het citroensap en zout
in een vetvrije kom en kloppers tot stijve pieken.
Klop er dan de poedersuiker in gedeelten door.
 Spatel het amandelmeel en de rabarber erdoor
en verdeel over de taartbodem.
Bak de taart nog 20-25 min..
 Ook nu mag je de beslagkom uitlikken...

 Laat de taart afkoelen in de vorm.
 Verwijder dan pas de vorm.

Snijd de taart met een goed scherp,natgemaakt mes.

Mmmmmmm,
EET SMAKELIJK !

1 opmerking:

  1. Ziet er heerlijk uit en die proefvoorpret is helemaal geweldig!
    Groetjes Anje.

    BeantwoordenVerwijderen