donderdag 3 juli 2014

No milk today #2 - mango-, framboos- en chocoladeijs

 We hebben de smaak te pakken van het ijs maken.
Stijn en ik de tweede keer mango-ijs maar 
aan dat recept moest nog wat gesleuteld worden.
En dat sleutelen deden we afgelopen zondagmiddag.
Stijn klopte de 500 ml "alpro soya op te kloppen" stijf....
Hier deden we 5 eierdooiers, 2 zakjes vanilllesuiker...
en 150 gram basterdsuiker bij....
en Stijn klopte dit door elkaar.

In een andere kom klopte hij de 5 eiwitten stijf,
voegde dit toe aan het alpro soya mengsel en
dit roerde hij zachtjes met de handgarde tot een geheel.
Dit mengsel verdeelden we over 3 kommen, 
want hij wilde 3 verschillende smaken ijs.
Hier roert hij de cacao er door, voor :

De vorige keer vonden we weinig smaak aan het mango-ijs zitten.
We maakten het toen met 1 doosje gevroren mango.
Er moest dus regelmatig geproefd worden......
en na 2 doosjes zei de topkok dat het heerlijk was.
De derde smaak werd :

Gisteravond hebben we het chocolade-ijs geproefd,
mmmmmmm,
het smaakte naar meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten